Despre Noi

Diabetul nu este sfarsitul. Este inceputul unui nou stil de viata – alimentatie sanatoasa, miscare, optimism si grija pentru propria persoana!

Aceste pagini s-au nascut ca urmare a unui diagnostic: diabet zaharat de tip 2, in anul 2012 la varsta de 33 ani. Nu ofer tratamente sau solutii miraculoase, ci doar o poveste.

Adun informatii si ultimele noutati intr-un singur loc, si in acelasi timp impartasesc propria mea experienta in a duce o viata normala si sanatoasa cu acest diagnostic.

Termeni si Conditii

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile de mai jos inainte de a vizualiza si utiliza informatiile de pe acest blog:

Informatii

Toate informatiile oferite in cadrul acestui blog sunt scrise si publicate cu scop informativ si nu pot inlocui sfaturile si prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Informatiile prezentate pe blogul Totul Despre Diabet nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii diabetului sau a altor probleme de sanatate si nici sa inlocuiasca medicamente sau tratamente prescrise de personalul medical autorizat.

Utilizare

Modul de utilizare si abordare a informatiilor de pe acest blog se face pe propria raspundere a celui ce beneficiaza de aceste informatii. Daca credeti ca aveti probleme de sanatate va recomandam sa va adresati de urgenta medicului dumneavoastra de familie sau medicului specialist pentru o diagnosticare si un tratament corect.

Surse

O parte din informatii sunt preluate din diverse surse specializate – reviste, website-uri sau alte mijloace media si sursa acestora va fi mentionata in postari. Anumite pagini ale acestui blog reprezinta experiente si opinii personale ale detinatorului acestui blog si nu trebuie abordate ca sfaturi sau informatii de specialitate.Intotdeauna consultati medicul de familie sau medicul specialist diabetolog inainte de a incepe sau a va modifica dieta, medicatia, activitatea fizica sau orice alti factori care va pot influenta starea de sanatate.

Acord

Detinatorul acestui blog este absolvit de orice vina in cazul folosirii informatiilor prezentate in alte scopuri decat cel informative. Accesand continutul blogului Totul Despre Diabet vizitatorul este de acord cu termenii si conditiile de utilizare aduse la cunostinta.

3 gânduri despre &8222;Despre Noi&8221;

  1. Buna Aadrya,

    Ti-am citit povestea si imi pare sincer rau ca ai ajuns sa fii „o pernuta de ace”, imi pot doar imagina cat de aiurea a fost (si poate este in continuare?)
    Este laudabila initiativa ta de a incerca sa aduni toate informatiile despre diabetul zaharat intr-un singur loc.
    Cu acordul tau as dori sa fac cateva mentiuni la articolul despre „alimentatie sanatoasa” deoarece nu stiu de unde ai luat tu recomandarile, insa sunt in mare parte gresite si bolnavii de diabet au dreptul sa stie ca sunt si alte solutii.

    – nu se recomanda sub nici o forma consumul zilnic de cereale integrale. Cerealele integrale, la fel ca toate celelalte produse bogate in amidon (cartofi, orez, cereale, paste etc) sunt defalcate in organism in glucoza, ceea ce, precum bine stii, creste nivelul zaharului in sange. Absolut, decat sa mananci paine alba, mai bine mananci o felie de paine integrala, daca le compari pe cele doua. Dar ce se intampla daca nu mananci paine deloc? Nu crezi ca este mai bine? Privand organismul de glucoza, elimini necesitatea de insulina, tai raul de la radacina. De ce sa faci injectii cu insulina, incercand sa contracarezi efectele zaharului din sange cand mult mai simplu este sa nu „bagi” zahar in sange de la inceput?

    – este o prostie sa se recomande diabeticilor consumul de produse lactate fara grasime. Pentru a compensa lipsa gustului (data de grasime) produsele sunt „imbogatite” cu o groaza de alte minuni, printre care si zahar.

    – de ce sa se consume carne rosie in doua portii pe saptamana, portii mici? de unde vine aceasta recomandare si ce fundament are ea?

    – unul sau doua oua maximum pe saptamana? din nou, care este fundamentul? daca te gandesti la colesterol, uita tot, este o prostie incomensurabila, gasesti o groaza de informatie despre cele mai noi studii legate de oua si colesterol

    – trebuie evitate grasimile nesanatoase precum cele trans – margarina, un produs artificial si daunator. Insa grasimile animale saturate pot fi consumate fara probleme.

    Cel mai important lucru in alimentatia unui diabetic il reprezinta managementul carbohidratilor, din orice surse.
    Mai multe info gasesti aici, mii de oameni cu diabet au reusit sa-l reverseze prin alimentatie, au renuntat la insulina si la alte medicamente: http://www.dietdoctor.com/

    Si apropo de reteta ta cu supa crema de conopida si brocoli, e delicioasa 🙂

    Mult noroc,
    http://www.lchf.ro

    • Aadrya

      Buna lcf.ro,

      iti multumesc pentru coment. Apreciez informatiile de mai sus si sunt de acord ca alimentatia in diabet este bazata pe controlul carbohidratilor. Acest lucru se poate face si avand o alimentatie echilibrata, nu neaparat prin excluderea totala a anumitor alimente. De asemenea, aportul de grasimi este discutabil. Pentru mine personal, cuvantul cheie este echilibru si o dieta care poate fi mentinuta pe termen lung. Nu am intalnit inca un medic, in Romania sau in strainatate, care sa-mi recomande sa nu mananc cereale integrale, in portii mici.
      Blog-ul /site-ul ofera informatii generale, dar cred cu tarie ca fiecare diabetic sau pre-diabetic trebuie sa consulte un medic si sa tina cont de recomandarile individuale.
      Toate acestea fiind spuse, retetele de pe site-ul tau arata nemaipomenit 🙂 si o sa incerc cateva in curand.
      Multumesc.
      Aadrya

  2. Intr-adevar, nu excluderea totala, ci limitarea pana la acel nivel la care fiecare dintre noi ne simtim comfortabil si ne mentinem sanatosi. Sa ne gasim propriul echilibru 🙂 Eu nu ma refeream la excluderea totala a cerealelor integrale din alimentatie ci la (ne)folosirea lor zilnica in alimentatie.
    Si eu consider ca trebuie trecut pe la medic daca te confrunti cu probleme de sanatate insa daca vezi cu ce usurinta medicii fac apologia medicamentelor in loc sa tina cont de pacient si cand vezi cat de depasiti sunt cand vine vorba de cele mai noi tehnologii, trenduri, studii stiintifice si alte asemenea parca te ingrozesti, din pacate.
    Apropo de retete, multumesc frumos pentru lauda, sa le incerci, chiar sunt bune si potrivite pentru diabetici! 🙂

    Numai bine!
    http://lchf.ro

Comentariile nu sunt permise.